Okruženje

Podgorica

Osim što je glavni i najveći grad u Crnoj Gori, Podgorica važi i za glavnu raskrsnicu svih puteva unutar zemlje.

Zahvaljujući geografskom položaju, ljepote Budvanske rivijere na jugu, kao i planinskih vijenaca na sjeveru Vam postaju dostižne za samo sat vremena vožnje.

Pored statusa poslovnog grada, Podgorica se može pohvaliti i brojnim kulturno-umjetničkim ustanovama kao sto su: Crnogorsko narodno pozorište, Gradsko pozorište, Muzej grada Podgorice, Muzej Marka Miljanova, dvorac dinastije Petrovic…

Svoj odmor možete upotpuniti dnevnim ili noćnim boravkom u mnogobrojnim lokalima i restoranima.

Posredstvom velikog broja organizovanih ekskurzija iznajmljivanjem Rent-a-cara možete upoznati ljepote Crne Gore. Nacionalni park Skadarsko jezero je na samo 20 km od Podgorice, zatim Manastir Ostrog, najpoznatije hodočasničko mjesto u Crnoj Gori je udaljeno 38 km, metropola Crnogorskog turizma Budva je na 66 km udaljenosti, dok je Ski Cenar Bjelasica udaljen 79 km…

Sa prosječnom godišnjom temperaturom od 16,4 celzijusa, blagim zimama, toplim ljetima, povoljnom relativnom vlažnošcu vazduha, Podgoricu svrstavaju u gradove sa ugodnom klimom.

Fotografije preuzete sa www.podgorica.travel

Budva

U srcu Jadranske obale nalazi se Budva, metropola Crnogorskog turizma, grad noćnog provoda i prelijepih pjeskovitih plaža. Sami centar grada odiše mletačkim duhom, čije zidine danas predstavljaju poznato kulturno nasledje. 

Upravo ovakav ambijent daje Budvi titulu kraljice festivala, pozorišta i luksuznih hotela.

Provod tokom ljetnjih mjeseci važi za jedan od najboljih u Evropi. Atraktivna diskoteka Top Hill je proglašena za najbolji noćni klub u svijetu 2012.

Osim provoda, Budva je poznata i po prelijepim pjeskovitim plažama, kao sto su: Mogren, Jaz, Ricardova Glava, Pizana, Slovenska plaza…

Fotografije preuzete sa www.budva.montenegro.travel

Herceg Novi

Dubrovnik

Dubrovnik je jedan od najznačajnijih i najljepših kulturnih i turističkih destinacija u Jugoistocnoj Evropi.
Osim što ga nazivaju turističkom atrakcijom, Dubrovnik je i luka.

Ono sto ga čini posebnim su bedemi koji okružuju cijeli grad. Unutar ovih bedema, turisti mogu posjetiti mnoge kulturne spomenike i znamenitosti kao što su: Gradske zidine iz 13-17 vijeka, Kula Minceta i Bokar iz 15 vijeka, tvrdjava Lovrijenac i Revelin, Gradska vrat od Pila i Ploca, Dubrovačka katedrala i mnoge druge crkve i palate.

Zahvaljujući brojnim filmskim, muzičkim i književnim festivalima Dubrovnik osim što privlači inostrane goste, atraktivan je i za okolnom regionu.

Svi koji su ljubitelji kulturnih znamenitosti, kao i starovjekovnih gradjevina toplo preporučujemo obilazak ovog prelijepog grada.

Fotografije preuzete sa www.tzdubrovnik.hr